VSV Truckveilig 2016_Retie090
15/06/2017

Verklein de dode hoek met een spiegelafstelplaats

In 2008 liet toenmalig minister van Mobiliteit Van Brempt 3 openbare spiegelafstelplaatsen aanleggen in Vlaanderen. Na een positieve evaluatie besliste minister Crevits in 2010 om dit project uit te breiden met 20 nieuwe locaties. Met deze spiegelafstelplaatsen wil de Vlaamse overheid het aantal dodehoekongevallen verminderen.

De spiegelafstelplaats: hoe en wat?

Een spiegelafstelplaats (SAP) is een hulpmiddel dat via getekende vakken (op bijvoorbeeld een parkeerplaats) de verplichte zichthoeken van de spiegels laat zien. Via een instructiebord weet de chauffeur welk vak waar zichtbaar moet zijn. Als uw spiegels goed zijn afgesteld, wordt de dode hoek heel wat kleiner. Zo kan u letterlijk levens redden.

Investeer in veilig verkeer

Engageer uw organisatie voor veilig verkeer en toon aan de buitenwereld dat u samenwerkt voor minder verkeersslachtoffers. Dat kan u doen door zelf een openbare spiegelafstelplaats aan te leggen. Op www.gewoongroter.be vindt u meer informatie over de bestaande afstelplaatsen en nuttige tips om er zelf een aan te leggen.

Een integrale aanpak 

De Vlaamse overheid ondersteunt transportbedrijven ook via andere maatregelen rond veilig verkeer. Op de website van Mobiel Vlaanderen vindt u alle informatie over subsidies waarmee u uw vrachtwagens nog veiliger kan maken.

Ander nieuws

Mia De Wael: “Voor Van Dievel is veilig verkeer dé kernwaarde van onze identiteit”

Het transportbedrijf Van Dievel kreeg de eer om boegbeeld van TRUCKVEILIG 2017 te worden. Voor ...

Wat als…uw vrachtwagen niet in orde is?

Als u de baan op gaat met een voertuig dat technisch niet in orde is, pleegt u een inbreuk op de Wegcode....

Marc Van Grootel: “onze mentorchauffeurs zorgen voor nieuwe werknemers”

27 jaar stond Marc Van Grootel aan het roer van transportbedrijf Groover International uit Ranst....