VSV - Grote VerkeersQuiz - Foto David Legreve
24/11/2017

Investeringssteun voor veilige transportbedrijven

Transporteurs kunnen vanaf november via een online portaal financiële steun krijgen voor investeringen in vergroening en verkeersveiligheid. Ze kunnen ook investeringen indienen die ze al vroeger dit jaar deden. De Vlaamse Regering wil de transportsector zo een duwtje in de rug geven voor meer milieuvriendelijke en veilige vrachtwagens.

De transportsector creëert toegevoegde waarde voor onze economie en veel transporteurs investeren zelf in moderne, milieuvriendelijke en veilige voertuigen. Om de omslag naar groener en veiliger transport te ondersteunen én te versnellen, voorziet de Vlaamse Regering nu in extra ondersteuning voor ingrepen die nog verder gaan dan wat al wettelijk vereist is. Die steun kan oplopen tot wel 80% van het geïnvesteerde bedrag.

“Goedmenende transportbedrijven krijgen alle steun. Zo milderen we samen de negatieve gevolgen van het vrachtwagenverkeer.” – Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts

Aanvragen via een digitaal platform

Alle investeringen van na 1 januari 2017 komen in aanmerking. Begin dit jaar riep Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts transporteurs al op om hun facturen goed te bewaren. Nu is er ook een gebruiksvriendelijk digitaal platform waar transporteurs de investeringssteun kunnen bekomen. Inloggen kan heel eenvoudig via het goed ingeburgerde Ondernemingsloket.

Vraag steun aan
Meer info

Ander nieuws

Netwerken over veilig verkeer op een toplocatie?

Hoe werk ik aan een veiligheidscultuur in mijn organisatie? Wat zijn veilige bedrijfs- of vrachtwagens?...

Wist u dit al over de dode hoek?

De Lokale Politie Antwerpen bestudeerde (met de hulp van aangrenzende politiezones) tussen 2010...

Van 90 naar 70 km/u

Vanaf 1 januari 2017 geldt in Vlaanderen een snelheidslimiet van 70 km/u op iedere weg buiten de ...