De gordel in Renault Trucks

Een gordel die opvalt en dus ook als je hem niet zou dragen. Daar pakt Renault Trucks mee uit om chauffeurs nog beter te beschermen. Guy Gogne, marketingverantwoordelijke bij Renault Trucks BeLux licht het toe in een kort interview.

Waarom voorziet Renault Trucks rode gordels in de cabine?

Guy Gogne: “Vrachtwagenchauffeurs moeten hun gordel dragen omdat het al lang bewezen is dat je dan een pak minder kans hebt op een letsel bij ongevallen. En dat bij alle snelheden en voor alle typen voertuigen, ook vrachtwagens. Sinds kort zijn de cabines standaard voorzien van een waarschuwing om de chauffeur te dwingen de gordel te dragen. Bovendien zijn de gordels van Renault Trucks rood, zodat het goed opvalt dat ze gedragen worden. Enkel indien nodig bieden we ook zwarte gordels aan.”

Heeft de gordel nog zin als je airbags hebt?

“Airbags zijn altijd een complementair systeem, gordels zijn belangrijker om een letsel te voorkomen. Ze vervangen die dus niet. Als je geen gordel draagt, kan een airbag zelfs ernstige verwondingen veroorzaken. Er zijn ook situaties waarbij de airbag in het stuur niet zal afgaan en enkel de gordel bescherming biedt (bv. een zijdelingse aanrijding).”

Hoe comfortabel is de gordel in Renault Trucks?

“De gordel maakt bij Renault Trucks deel uit van de zetel. Dit verhoogt het comfort sterk en de hoogteverstelling van de gordel is altijd in orde.”

renault trucks integrated seat belts

Heb je tips om de gordel correct te dragen?

“Laat de gordel goed op je schouder liggen en span hem altijd al zelf wat aan, zeker als je dikke kledij draagt.”, aldus Guy Gogne.

Bedankt Guy Gogne!

We gebruiken cookies op deze website om jouw gebruikerservaring te verbeteren.
Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord. Meer informatie