Nauwelaerts2
12/09/2017

Glenda Luytens: “geen alcohol tijdens de werkuren is onze gouden regel”

Dit jaar ontving Bierhandel Nauwelaerts een eervolle vermelding als TRUCKVEILIG transportbedrijf tijdens de Transport & Logistics Awards. Met ‘maar’ 5 vaste chauffeurs in dienst is Bierhandel Nauwelaerts een kleinere organisatie, maar haar inspanningen voor veilig verkeer verdienen zeker uw aandacht.

Is het evident om als kleiner bedrijf tijd vrij te maken voor verkeersveiligheid?

De grootte van je bedrijf kan nooit een excuus zijn om niet rond veilig verkeer te werken. Misschien is het voor kleinere organisaties zelfs evidenter dan in grote bedrijven. Met 5 chauffeurs zitten we gemakkelijker met z’n allen rond de tafel om onderwerpen zoals planning, veiligheid en verkeerssituaties te bespreken.

De grootte van je bedrijf kan nooit een excuus zijn om niet rond veilig verkeer te werken

Hoe werkt Bierhandel Nauwelaerts rond verkeersveiligheid?

We zijn een bierhandel en leveren dus bij horecazaken. Vaak wordt onze chauffeurs een drankje aangeboden tijdens hun bezoek aan de verschillende cafés en restaurants. Daarom is onze vuistregel: geen alcohol tijdens de werkuren. Enkel zo kunnen we het veilig houden voor onze eigen werknemers en de andere weggebruikers.

Ook vinden we het cruciaal dat onze truckers altijd duidelijk zichtbaar zijn. Omdat we dikwijls in woonkernen laden en lossen, is het belangrijk dat we goed opvallen. Dat doen we door altijd fluohesjes te dragen bij slecht weer en ’s nachts.

Waarom ondertekende Bierhandel Nauwelaerts het TRUCKVEILIG charter?

Via AB InBev vonden we de weg naar TRUCKVEILIG. We vroegen onze chauffeurs om het charter te ondertekenen en zij vonden dit een goed idee. Zo worden ze zich nog eens bewust van de essentiële regels en attitudes die op de baan gelden.

Met dit initiatief maken we onze truckers er op attent dat veiligheid en een goede nachtrust boven alles gaan. De tijdsdruk is vaak zwaar in de zomer en vermoeidheid steekt dan ook sneller de kop op. Daarom zien we er echt op toe dat ze elke dag fris en monter aan hun werkdag kunnen beginnen.

Dit jaar kreeg Bierhandel Nauwelaerts een eervolle vermelding op de Transport & Logistics Awards. Wat betekent dit voor jullie?

We zijn heel tevreden met de nominatie en dit geeft ons een extra boost om rond veilig verkeer te blijven werken. Ook onze chauffeurs vonden het geweldig en zijn fier om rond te rijden met het logo van TRUCKVEILIG op de vrachtwagens.

Heeft u nog verkeersveiligheidstips voor andere organisaties?

Planning is alles. Probeer vrachtwagens zo optimaal mogelijk te laden, zodat je geen overbodige ritten moet uitvoeren. Want hoe vaker we op de baan zijn, hoe groter het risico op een ongeval

Ander nieuws

Marc Van Grootel: “onze mentorchauffeurs zorgen voor nieuwe werknemers”

27 jaar stond Marc Van Grootel aan het roer van transportbedrijf Groover International uit Ranst....

Investeringssteun voor veilige transportbedrijven

Transporteurs kunnen vanaf november via een online portaal financiële steun krijgen voor investeringen...

Verklein de dode hoek met een spiegelafstelplaats

In 2008 liet toenmalig minister van Mobiliteit Van Brempt 3 openbare spiegelafstelplaatsen aanleggen...