DB1
06/06/2018

Eerst water, de rest komt later

Voor een frisse blik op de weg moet je minstens 1,5 liter water per dag drinken. Koos jij voor het eerste engagement rond gezondheid?  Met deze tips zetten we je op weg om deze belofte eenvoudig na te komen.

Alert onderweg

Ons lichaam bestaat voor het grootste deel uit water: gemiddeld 60%. Zonder water kunnen we maar een paar dagen overleven. Een kleine ‘uitdroging’ kan al zorgen voor een groot energieverlies. Zorg er daarom voor dat je ook op de baan ongeveer 1,5 liter water per dag drinkt. Dit zorgt ervoor dat je je beter kan concentreren en alerter blijft tijdens een lange rit.

Meer energie met water of koffie?

Helaas, niet alle dranken zijn even geschikt als dorstlesser. Frisdranken bevatten naast water ook suikers, smaakstoffen, kunstmatige zoetstoffen… die je lichaam niet nodig heeft. Koffie, maar ook andere energiedranken (suikervrij of niet) geven je maar een tijdelijke boost en kunnen je lichaam op termijn uitputten. Deze dranken zetten je nieren bovendien aan tot een grotere urineproductie en leiden zo zelfs tot vochtverlies.

Alleen water, bruisend of niet-bruisend, is de perfecte brandstof voor je lichaam. Tip: gebruik de TRUCKVEILIG drinkfles en vul deze bij elke (pit)stop met water bij.

Win een TRUCKVEILIG drinkbus

Wil jij een (extra) TRUCKVEILIG drinkbus winnen? Overtuig dan een ander transportbedrijf of collega-chauffeur om het charter te tekenen. Is het je gelukt? Stuur zijn of haar naam door en maak kans op deze populaire drinkbus. Let op: de wedstrijd loopt tot en met zondag 24  juni. Nadien zal een onschuldige hand de winnaar trekken. Veel succes!

Doe mee

Ander nieuws

“Blijf niet in je ivoren toren. Ga met je chauffeurs de baan op”

Van Moer Transport uit Zwijndrecht is specialist in goederen- en containervervoer, zowel op nationaal...

Renewi: “verkeersveiligheid ligt onze chauffeurs nauw aan het hart”

Dit jaar mocht Van Gansewinkel de TRUCKVEILIG award in ontvangst nemen op de Transport & Logistics...

Van 90 naar 70 km/u

Vanaf 1 januari 2017 geldt in Vlaanderen een snelheidslimiet van 70 km/u op iedere weg buiten de ...
We gebruiken cookies op deze website om uw gebruikerservaring te verbeteren.
Door verder te gaan, gaat u hiermee akkoord. Meer informatie